«Οι ταινίες έχουν καρδιά, η πολιτική όχι»

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

«Οι ταινίες έχουν καρδιά, η πολιτική όχι»

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Πεμ Μαϊος 15, 2008 2:41 pm

Μόλις χθες ο Σον Πεν ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ξεκάθαρα πως υποστηρίζει Ομπάμα και κάλεσε όλο τον κόσμο να ξυπνήσει και να δώσει το παρών στις εκλογές. Είπε πως
«είναι οι σημαντικότερες εκλογές μετά από πολλά χρόνια και πρέπει άπαντες να δώσουν το “παρών” τους». Για τον πρόεδρο Bush είπε χαρακτηριστικά «Οταν κάποιος δεν έχει ούτε μυαλό αλλά ούτε και καρδιά τότε είναι αναπόφευκτο να δημιουργήσει τραγωδίες σε βάρος όλου του κόσμου».

Στο παρελθόν ο Σον Πεν με τις δηλώσεις του έχει κατά καιρούς καυτηριάσει τα στραβά και τα άσχημα ακόμα και για τον δικό του χώρο, του κινηματογράφου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του «Τo hell with the Οscars (στο διάολο τα Οσκαρ). Η τέχνη δεν κρίνεται με ψηφοφορία» ενώ αντίθετα, σε σχετική ερώτηση δήλωσε την εκτίμησή του για το φεστιβάλν των Καννών. «Διαφορετικό το Φεστιβάλ των Καννών, αφού κάθε ταλαντούχος καλλιτέχνης μπορεί να βρει βήμα έκφρασης εδώ» (πράγμα που υποδηλώνει ότι ο θεσμός των Όσκαρ είναι καθοδηγούμενος και αντιδημοκρατικός).

Μπορείτε να διαβάσετε (στα αγγλικά δυστυχώς) την ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει το 2002 ο Σον Πεν στον πρόεδρο Bush εδώ: link.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την πρόταση του Σον Πεν να μπει ο Bush στην φυλακή!
Απολαύστε το:

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή