e-pasok
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Δημιουργία νέου κόμματος

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Δημιουργία νέου κόμματος Empty Δημιουργία νέου κόμματος

Δημοσίευση  PanagiotisP Πεμ Δεκ 04, 2008 12:34 pm

Στα παρακάτω λινκς θα βρείτε πληροφορίες για μια πρωτοβουλία ίδρυσης "Νέου ριζοσπαστικού κόμματος στον χώρο του Κέντρου"

Το σχόλιό μου (εδώ) περιμένει για moderation και έγκριση πριν ανακοινωθεί:

Δηλαδή, για να συμμετάσχει κάποιος στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος(πρώτες 70 υπογραφές) θα έπρεπε να κατέχει PhD ή να είναι νομικός ή πανεπιστημιακός ή δημοσιογράφος σε μεγαλοεφημερίδα ή οικονομολόγος ή εκδότης ή γιατρός κλπ. Σωστά; Ο απλός πολίτης πχ ο φούρναρης, ο υδραυλικός, ο ιδιωτικός υπάλληλος κλπ κατά τη δική σας άποψη δεν έχει ισότιμα δικαιώματα με τους λίγους και τους «άριστους»; Στην αρχαία Ελλάδα το πολίτευμα αυτό ονομάζονταν αριστοκρατία, και δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δημοκρατία ούτε με το ριζοσπαστικό κέντρο το οποίο επικαλείστε.
Ειλικρινά, δεν είναι θέμα λαϊκισμού. Εκτός από τα παχιά λόγια, στην πράξη δεν βλέπω πως αυτή η κίνηση διαθέτει ριζοσπαστισμό.

Δημοσίευση  PanagiotisP Πεμ Δεκ 04, 2008 6:02 pm

Αγαπητοί φίλοι έχει και συνέχεια,
εντός λίγων ωρών λαμβάνω απάντηση στο προσωπικό μου Mail εκ μέρους του Νέου κόμματος, σχετικά με το σχολιό μου (το οποίο βεβαίως αφού διάβασαν το ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ και μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιευτεί στο ιστολόγιο εδώ, όπου το έστειλα.

-------------------------------------
MAIL
Άγνωστέ μου κυριε Πετεινάτο,

Σας απαντώ επιγραμματικά στο σχόλιό σας.

Στις αρχικές 70 είχαμε και υπογραφές από: νηπιαγωγό, οδηγό φορτηγού, λογιστή. Συγνώμη που δεν βρήκαμε πρόχειρους μερικούς φουρναραίους και φανοποιούς. Ζητήσαμε να υπογράψουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζαμε. Παράλογο, ε; Στη συνέχεια, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗς ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΆ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ανοίξαμε το μπλοκ που είδατε και ζητήσαμε από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ να υπογράψει. Έτσι, εάν είχατε την υπομονή να διαβάσετε και τη δεύτερη λίστα θα βλέπατε πολλά "ταπεινά" κατά τα λεγόμενά σας επαγγέλματα.

Για την πρωτοβουλία,

Γ Σακιώτης
-------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑΖΩ
Το ότι προσκολλήθηκε στην ομάδα του "νέου κόμματος" ένας νηπιαγωγός, ένας οδηγός και ένας λογιστής λειτουργούν ως εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Από την λίστα των 70 ατόμων φαίνεται ότι αν δεν είσαι "χωμένος", δηλαδή αν δεν είσαι δικηγόρος, νομικός, πανεπιστημιακός, διδάκτωρ ή γιατρός ή τέλος πάντων αν δεν είσαι "κάποιος" δεν μπορείς να ανήκεις στον πυρήνα της οργανωτικής επιτροπής. (βλέπε ολόκληρη την λίστα εδώ). Και όλα αυτά συμβαίνουν στην ιδρυτική ομάδα ενός κόμματος που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το κέντρο και μάλιστα το ριζοσπαστικό κέντρο.

Μέσα από το μπλογκ σας, δυστυχώς σας παρακολουθούμε να λογοκρίνετε τους πάντες και να μην αφήνετε καμία αντίθετη άποψη να "τσαλακώσει" την καλοσιδερωμένη και καλοστημένη σας επιχείρηση. Είστε βέβαια γενναιόδωροι και αφήνετε και και τους "λαϊκούς" να ακολουθήσουν τις προ-ειλημμένες σας αποφάσεις αλλά χώρια, σε ξεχωριστή λίστα. Φυσικά σε όλες αυτές τις τακτικές διαφωνώ. Δεν αποτελούν τίποτα το νέο και τίποτα το ριζοσπαστικό. Απλώς απογοητεύονται όλοι εκείνοι που ελπίζουν να δούν λίγο φως συμμετοχικής δημοκρατίας να μπαίνει από το παράθυρο όλων των κομμάτων, και των παλιών και ειδικά των νέων. Ευελπιστώ να δείξετε λίγο σεβασμό και να μην λογοκρίνετε και αυτή την απάντηση στο μπλογκ σας. (βλέπε λινκ)

Παναγιώτης Πετεινάτος
Μέλος της ανοιχτής διαδικτυακής αυτο-οργάνωσης e-pasok.forumgreek.com

Δημοσίευση  PanagiotisP Πεμ Δεκ 04, 2008 6:38 pm

Σε λιγότερο από 10 λεπτά (!) από την μομφή μου περί λογοκρισίας ανακηνώθηκαν στο μπλογκ του νέου κόματος όλες οι απαντήσεις που είχαν "κοπεί". Τέλος πάντων, αυτό δείχνει καλά αντανακλαστικά και είναι καλή αρχή τουλάχιστον για να γίνει διάλογος.

Δημοσίευση  PanagiotisP Πεμ Δεκ 04, 2008 9:38 pm

Μεταφέρω και εδώ επόμενο σχόλιο του κ. Γ.Σακιώτη. Απλώς επειδή γίνεται "ύποπτο" Moderation μεταφέρω και εδώ τη συζήτηση προκειμένου να μην "χαθεί" ξαφνικά.

--------------
Κε Πετεινάτε, διευκρινίζω ότι η Κίνηση Πολιτών για τη Δημιουργία Νέου Κόμματος είναι μια πρωτοβουλία που ΠΡΟΕΚΥΨΕ από τη Διακήρυξη της 24ης Ιουλίου (http://metapolitefsi2008.blogspot.com). Αυτήν την διακήρυξη υπέγραψαν αρχικά 70 πολίτες και στη συνέχεια πολλοί περισσότεροι.

Η διακήρυξη ζητούσε να ιδρυθούν νέες πολιτικές δυνάμεις. Πρόσφατα λοιπόν, κάποιοι, που λέμε ότι κινούμαστε στο χώρο του κέντρου (απο κεντροαριστερά μέχρι κεντροδεξιά) πήραμε πρωτοβουλία και σε 2-3 μήνες θα έχουμε ιδρυτική διάσκεψη.

Όλα αυτά γίνονται τόσο ανοιχτά και διαφανώς έτσι ώστε τα υπάρχοντα κόμματα να μοιάζουν με τεκτονικές στοές.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δείτε τι και πώς στο http://neokomma.gr.

Γιάννης Σακιώτης

ΥΓ Δεν καταλαβαίνω την απαίτηση να δημοσιεύονται σε ένα πρακτικά ανενεργό μπλοκ, το οποίο πάντως το διαχειρίσθηκε μια συλλογικότητα, οποιοδήποτε σχόλιο πάραυτα. Και καθώς έψαχνα το pass για το lοg in μας κανονιοβολείτε για λογοκρισία. Συνειδητοποιείτε τι λέτε; Εσείς ως ΠΑΣΟΚ μιλάτε για λογοκρισία και μηχανισμούς; Σε εμάς που είμαστε το πρώτο αυθεντικό κοματικό εγχείρημα από την κοινωνία πολιτών;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την PanagiotisP στις Πεμ Δεκ 04, 2008 9:41 pm, 1 φορά

Δημοσίευση  PanagiotisP Πεμ Δεκ 04, 2008 9:40 pm

Αυτό που λέω, και επιμένω, είναι ότι εμφανίζετε την παρουσία σας στην πολιτική ως ριζοσπαστική ενώ κινείστε σαφώς σε 2 ταχύτητες με τους «υψηλόβαθμους» μπροστά σε μια προκαθορισμένη και «κλειστή» λίστα 70 ατόμων (φίλων και γνωστών;) ενώ οι υπόλοιποι, ως «λαϊκοί», ακολουθούν.

Επίσης, για την ιστορία, δεν αρνήθηκα ποτέ τους μηχανισμούς στον βαθμό που υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, μέχρι σήμερα συμμετέχω ενεργά μαζί με άλλους που τολμούν. Αναδεικνύουμε τέτοια φαινόμενα μέσα στο κίνημα και προτείνουμε λύσεις. Δείτε για παράδειγμα την συλλογή 159+1 υπογραφών απλών πολιτών στην επιστολή- απάντηση στην κίνηση 159 ακαδημαϊκών που υποστήριζαν τότε τον κ. Κ. Σημίτη. Ως απλοί πολίτες ήρθαμε σε αντιπαράθέση με τις αντιδημοκρατικές φωνές του δικού μας χώρου που ήθελαν τον κόσμο αποκλεισμένο από τις τελικές αποφάσεις για το Ευροσύνταγμα. Παρά τα όποια λάθη στην οργάνωση, η οργανωτική μας επιτροπή ήταν ανοιχτή από την αρχή προς ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους φίλους και τους γνωστούς μας. Υπέγραψαν άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα τα οποία αποτελούν και την βάση του κεντρώου χώρου, και αυτός είναι ο χώρος που με εκφράζει.

Πέρα από κομματικά πάθη και τις αγκυλώσεις το πραγματικό πρόβλημα είναι αυτό, η διολίσθηση σε μηχανισμούς αριστοκρατίας όπου ο απλός εργαζόμενος τρέχει σε 2 δουλειές για ένα κομμάτι ψωμί και «άριστοι» , οι φίλοι και οι γνωστοί βρίσκονται στις θέσεις-κλειδιά. Η εικόνα που δίνετε από τις υπογραφές φανερώνει ότι κινήστε στα ίδια νερά και δεν έχετε να προσθέσετε τίποτα νέο. Τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις που έρχονται σε ρήξη με το αμαρτωλό παρελθόν.

Σχετικά με την μομφή μου περί λογοκρισίας δεν αντιλαμβάνομαι πως το Password τελικά «βρέθηκε» εντός 10 λεπτών από την καταγγελία μου. Σύμπτωση; Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πως θεωρείται ανενεργό ένα μπλογκ με τίτλο «Μεταπολίτευση 2008» που απευθύνεται στον κόσμο με σκοπό την δημιουργία νέου κόμματος. Το site http://neokomma.gr παραπέμπει εδώ τους αναγνώστες του για να διαβάσουμε τις υπογραφές της συλλογικής σας δουλειάς. Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πως από τη μία επικαλείσαι την συλλογικότητα, τις ανοιχτές διαδικασίες κλπ. ενώ ταυτόχρονα σου φαίνεται τόσο παράλογο που σου ζητώ να απαντάς δημόσια και όχι με προσωπικά μηνύματα. Πριν απαντήσεις έπρεπε να επιτρέψεις να δημοσιευτούν οι απόψεις μου ώστε να πάρουν θέση και άλλοι αν το επιθυμούν.

Τέλος πάντων, ίσως όλα αυτά είναι μια μεγάλη παρεξήγηση. Και πάλι όμως, δεν βλέπω πρακτικά πως υιοθετείτε κανόνες συμμετοχικής δημοκρατίας και λογοδοσίας σε αυτό που κάνετε. Δεν βλέπω τίποτα το ριζοσπαστικό το οποίο θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε και εμείς δημιουργικά.

Παναγιώτης Πετεινάτος

Δημιουργία νέου κόμματος Empty το νέο κόμμα

Δημοσίευση  thepos Σαβ Δεκ 06, 2008 8:57 pm

Λές και το ήξερα το άλλο μου άρθρο μιλάει για τα παραπετάσματα καπνού που χρησιμοποιούν οι δεξιοί για να αποτρέψουν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ.Από τα ονόματα που είδα κάποια είναι γνωστοί ΝΔημοκράτες και οι άλλοι άγνωστοι ΝΔημοκράτες.Άλλωστε γι' αυτό και η όποια προβολή μια και στηρίζεται και προωθείτε από την κυβέρνηση και τους υποστηριχτές της με σκοπό να εγκλωβίσουν ψηφοφόρους και να αποτρέψουν την αυτοδυναμία.Άλλωστε η παρουσία και μόνο του Νίκου Δήμου γνωστών αντιδημοκρατικών ανθελληνικών και ΝΔημοκρατικών πεποιθήσεων δίνει το περίγραμμα των συμμετεχόντων.
Μην ασχολήσε μαζί τους φίλε δεν είναι παρά μία φούσκα που δεν πρέπει να την αναδείξουμε σε τίποτε άλλο πέρα από αυτό που είναι ένα τίποτα

thepos

Επιστροφή στην κορυφή